Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Viktor Korchnoi - Γενέθλια ημέρα!

Ο Viktor Korchnoi έκλεισε τα 80 του χρόνια! Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1931 στο Λένινγκραντ. Ένας σκακιστής ο οποίος ενσαρκώνει πιστεύω όλο το πάθος και την αγάπη γιά το σκάκι. Εξαιρετικός σκακιστής και ακόμη και σήμερα επικίνδυνος αντίπαλος στο αγωνιστικό σκάκι υψηλού επιπέδου. Με ένα μεράκι και μία λατρεία γιά το σκάκι ασίγαστα και με μία σκακιστική τεχνική και παιχνίδι τέτοιου επιπέδου και σε τέτοια ηλικία μοναδικά! Ίσως μόνον ο αείμνηστος Vasily Smyslov επίσης έπαιζε αγωνιστικό σκάκι αυτού του υψηλού επιπέδου σε τόσο μεγάλη ηλικία, μικρότερη όμως από αυτήν του Viktor Korchnoi.

Μπορεί να μην κατάφερε δύο φορές να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά πιστεύω πως με την συνεχή του ενεργό σκακιστική δράση του αξίζει ο τίτλος του "Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μεγαλύτερης, Συνεπέστερης και Άοκνης Σκακιστικής Επίδοσης" στο αγωνιστικό σκάκι υψηλού επιπέδου.

Να ευχηθούμε στον Viktor Korchnoi να τα εκατοστήσει, με υγεία και δημιουργικότητα και να συνεχίσει να χαίρεται το σκάκι αλλά και εμείς να διδασκόμαστε τόσο από την αγάπη του και το κουράγιο του γιά το σκάκι, όσο και από τις όμορφες παρτίδες του, το χιούμορ του και την αυθεντικότητά του!


Και ένα μικρό βίντεο από σιμουλτανέ του ακούραστου Viktor Korchnoi στο Λονδίνο το 2009.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου