Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"Casus Belli" - Μία ταινία γιά την οικονομική κρίση.

Το "Casus Belli" είναι μια ελληνική ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη η οποία έκανε πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας το 2010 και κέρδισε πολλά διεθνή βραβεία ταινιών.

Έχει επιλεγεί στο επίσημο διαγωνιστικό από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ (Rotterdam, Clermont Ferrand, Tokyo Shorts Shorts, Brussels, Krakow, Palm Springs California, Los Angeles LA SHORT FEST, Era New Horizons, Melbourne IFF κ.α.) και η πορεία της πηγαίνει μέχρι τώρα σε πάνω από σαράντα φεστιβάλ διεθνώς.

Παράλληλα είναι η πρώτη ελληνική ταινία μικρού μήκους που εξασφάλισε διανομή στις αίθουσες στη Γαλλία και έχει ήδη μεταδοθεί από πολλούς ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς στις ΗΠΑ.

Η πολύ καλή ταινία του Έλληνα κινηματογραφιστή αναφέρεται στην οικονομική κρίση.



Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης αναφέρει: «Οταν γύριζα τη σκηνή µε την ουρά του συσσιτίου, ένας πατέρας και µια κόρη µπήκαν στο πλάνο και περίµεναν τελευταίοι στην ουρά για να πάρουν φαγητό. Θεώρησαν ότι ήταν µια κανονική ουρά συσσιτίου ενώ δίπλα υπήρχαν ράγες, κάµερες, συνεργείο. Μπροστά στην ανάγκη της άµεσης επιβίωσης, οποιαδήποτε λογική κρίση και υπόθεση υποχωρεί. Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι µυθοπλασία και ζωή ταυτίζονται».



Ας την παρακολουθήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου